Συχνες ερωτησειςΤι είναι το Codesfordoctors.gr.
To codesfordoctors (CFD) είναι μια μηχανή αναζήτησης κωδικών παθήσεων (ICD), ιατρικών πράξεων και κλειστών ενοποιημένων νοσηλείων (KEN).
H πληροφορία του CFD προέρχεται από τα αρχεία του υπουργείου και ενημερώνεται άμεσα με τυχόν αλλαγές.Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα του Codesfordoctors.gr.
* To codesfordoctors (CFD) παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να αναζητήσει με σχετικές λέξεις. π.χ η αναζήτηση της φράσης Διατρηση του εντερου θα δώσει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με Διατρηση στο εντερο.
* Δεν λαμβάνεται υπόψην η ορθογραφία και ο τονισμός της λέξης. π.χ η αναζητήση για αραιναιους , αρεναιους και αρεναϊούς θα δώσει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα.
* Σε κάθε αποτέλεσμα ανεφέρεται το όνομα του αρχείου και η σειρά στην οποία βρίσκεται. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει εύκολα επιβεβαίωση της ορθότητας του αποτελέσματος.
* Με την επιλογή ενος κωδικού ο χρήστης μπορεί να δει όλες τις συσχετίσεις που συνδέονται με αυτόν. Π.χ επιλέγοντας ένα ICD βλέπω τις ιατρικές πράξεις και τα νοσήλεια που σχετίζονται μόνο με αυτό το ICD. Παράδειγμα
* Δυνατότητα What If analysis στην επιλογή ιατρικών πράξεων για εύρεση του σωστού ΚΕΝ. (βλέπε γρηγορη βοηθεια σελιδας λεπτομερειων ICD)Πως μπορώ να κάνω αναζήτηση στο CodesforDoctors
Πολύ απλά πατώντας "Αναζήτηση" στο πάνω μενού. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η κεντρική οθόνη του CfD.
Εκεί γράφουμε το κείμενο αναζήτησης και πατάμε το ανάλογο κουμπί για αναζήτηση κωδικών ICD, Κλειστών Ενοποιημένων νοσήλειων (KEN) και Ιατρικών πράξεων.
Στην οθόνη εμφανίζονται τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στο αριστερό τμήμα μπορούμε να επιλέξουμε μια ή περισότερες κατηγορίες φιλτράρωντας με τον τρόπο αυτό τα αποτελέσματα.
Πατώντας πάνω σε ένα αποτέλεσμα ανοίγει η σελίδα με τις λεπτομέρειες του.
Αν δεν έχουμε βρεί αυτό που ψάχνουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την Search bar στο πάνω μέρος για να αλλάξουμε τη φράση αναζήτησης και τα 3 κουμπιά που αλλάζουν το αντικείμενο (ICD, KEN, ιατρικές πράξεις).
Παραδείγματα αναζήτησης
* ICD: διατρηση του εντερου
* Ιατρικές πράξεις: Στεφανιαια τομη
* KEN (νοσήλεια): λεπτο εντεροTips για καλυτερη αναζητηση
* Αποφύγετε γενικές λέξεις που μπορεί να υπάρχουν σε πολλούς κωδικούς (κόστος, επέμβαση κτλ). Π.χ αντί για "κοστος υστερεκτομης" ειναι καλύτερα να γράψετε σκέτο "υστερεκτομη"
* Ξεκινήστε την αναζήτηση με μικρό αριθμό λέξεων. Αν δεν βρείτε αυτο που ψάχνεται προσθέστε ή αντικαταστήσετε λέξεις.
* Δεν χρειάζεστε να ασχολείστε με τις πτώσεις και την ορθογραφία των λέξεων. Πυρετος - πυρετου, πυρετοι, πιρετοι...
* Χρησιμοποιήστε τα φίλτρα στο αριστερό μέρος της σελίδας αποτελεσμάτων για να φιλτράρετε τα αποτελέσματα. Κατασκευή ιστοσελίδων Θεσσαλονίκη Creative Media